Vasküler demans hastalığı nedir konusu belirli bir yaştan sonra insanların bilmesi gereken bir konudur. Kişi kendinde belirtileri gördüğü anda doktora başvurmak için konu hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Aksi takdirde kendindeki değişimleri göremez ve hastalığını normal bir unutkanlık olarak düşünür. Bu da ilaçlar sayesinde ertelenebilen hastalığın evrelerinin hemen gerçekleşmesine neden olur. Hasta konu hakkında bilgi sahibi değilse bile yakınları mutlaka ve mutlaka bilgi sahibi olmalıdır. Özellikle Alzheimer teşhisi konulan hasta yakınları demans testlerini hastaya belirli periyodlarla uygulatmalıdır. Çünkü alzheimer, demansa neden olan belirtilerden biri olarak gösterilmektedir. Vasküler demans öncelikle basit unutkanlıklarla başlar ve sinsice devam eder.
Demans Hastalığının Tedavisi Var Mıdır?
Birey bu hastalığa yakalandıktan sonra çarelerini arasa da maalesef bir çaresi bulunmamaktadır. Demans testi yapılmasının ardından sonuçlara bakılarak kişinin demans hastası olup olmadığı kesinleşir. Daha sonra eğer hasta başlangıç aşamasındaysa ve demans tam olarak başlamamışsa hastalığı geciktiricek ilaçlar hastaya uygulanmaya başlanır. Bu belli bir süre hastalıktan uzaklaşmayı sağlayacaktır. Fakat tamamen kurtulmanın henüz bilinen bir yolu yoktur. Demans tedavisi diğer aşaması hastalık başladıktan sonra uygulanır. Kişi hastalığa yakalanır fakat hayatını devam ettirebilsin, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilsin diye ilaçla tedavisi devam eder. Bu ilaçlar sayesinde hasta kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilir ve sosyal hayata ayak uydurabilir. ilaçları düzenli kullanmak önemlidir çünkü bu ilaçlarında bir süresi vardır.
Demans Hastalığı Çeşitleri
Demans hastalığının tedavisi var mıdır sorusundan sonra demans çeşitlerini de çok iyi bilmek gerekir. Demans çeşitlerine göre hastalara uygulanan tedaviler ve belirtiler değişmektedir. Uzmana danışırken konu hakkında bilginizin olması szilerin işine kesinlikle yarayacak bir şeydir. Demans hastalığının on farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerin isimleri; Alzheimer, Vasküler Demans, Lewy Cisimli Demans, Parkinson, Karışık Demans, Frontotemporal Demans, Huntıngton, Creutzfeld- Jakob, Hidrosefali, Wenıcke- Korsakoff Sendromu olarak bilinmektedir ve tıp dilindeki isimleri bunlardır. Frontotemporal deman, bunların arasında daha genç yaşlarda görülebilen bir demanstır. 20’li yaşarın başlarında bile görülebilmektedir. Bu nedenle genç yaşta olan unutkanlıkların göz ardı edilmemesi gerekir.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın