Tıpta Tremor Ne Demek? | Alzheimer Nedir ?

Tıpta Tremor Ne Demek?

Tıpta Tremor Ne Demek?

Halk arasında titreme hastalığı olarak bilinen bu problemin adı tıpta tremor ne demek sorusunun cevabıdır. Titreme sorunu genellikle eller de görülür ve bazı kişilerde kol ve bacaklarda da ortaya çıkabilir. Titreme şikayetleri ilk başta sosyal yaşam için sorun çıkarmazken yaşın ilerlemesi ile beraber el ve kol titremelerine bacak titremelerine hatta ses ve çene titremelerine neden olmaya başlar. Bu durum hem kişinin sosyal yaşamını hem de bireysel olarak kendine olan güvenini kaybetmesine neden olur.

Titreme Belirtileri Nelerdir?

Tireme belirtileri ilk olarak ellerde ortaya çıkar ve bir aktivite sonrasında ellerin titremesi kişinin dikkatini çeker. Ancak sosyal çevresinde herhangi bir rahatsızlık yaşamasına neden olmaz. Titreme hastalığı kasların kısa süreli kasılması ile ortaya çıkan hareket bozukluğudur. Bu nedenle çoğu zaman günlük işlevlerini etkilemeyen bu durum yaşın ilerlemesi ile ve hastalığın seyri ile birlikte artar. Titreme sorunu olan kişiler genellikle uykusuzluk, stresli ve kafein tüketimi eğiliminde bulunurlar. Nörolojik belirti olmaması halinde genellikle esansiyel tremor ismi ile bilinir ve hastalık sonucu ile ortaya çıkar. Bazı durumlarda ise bu durum farklı hastalıkların habercisi olabilir. Damar tıkanıkları, parkinson hastalığı, tiroid hormon bozuklukları titremenin nedenleri arasında yer alabilir. Tıpta tremor nedir ve titreme tedavisi nasıl yapılır diyorsanız hastalığı yok eden bir tedavi bulunmamaktadır. İlaç kullanıldığı takdirde titremenin önüne geçilebilir. Ancak bu ilaçların da bağımlılık yaptığı bilinir.

Sitikolin ve Omega 3(DHA) içeriğine sahip Cerebramax® hakkında bilgi almak için www.cerebramax.com.tr adresini ziyaret ediniz.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir