Erken Bunama Hastalığı Nedir? | Alzheimer Nedir ?

Erken Bunama Hastalığı Nedir?

Erken bunama belirli bir yaş üzeri olan insanların kaşı karşıya kaldıkları bir problem ve bir hastalıktır. Bu hastalık kişinin hayatını evreler halinde zorlaştırmakta ve hatta çevresindekiler için çekilmez hale getirmektedir. Erken bunama hastalığı nedir sorusu insanların merak ettiği ve bilinçlenmek istediği bir konu haline gelmiştir. Erken bunamanın tıptaki adı “demans” olarak bilinmektedir. Demans hastalığı nedeniyle kişi ilerleyen evrelerde yakınlarını tanıyamaz, kişisel ihtiyaçlarını göremez hatta evinin yolunu bulamaz hale bile gelmektedir. Tedavisi henüz bulunamayan bu hastalığın en son aşaması ise yatağı bağımlı hale gelmektir. Bu hastalığa sahip insanlar bir süre sonra yanlarında bir yardımcıya ihtiyaç duyarlar.

Demans ve Alzheimer Arasındaki Fark

Demans ve alzheimer belirtileri birbirlerine benzerlik gösterdiği için insanlar tarafından genellikle karıştırılmaktadır. Başlangıçta ikisinin de belirtisi aynı olsa da demans alzheimerdan daha ileri evrede ve ölümcül olabilen bir hastalıktır. Alzheimer hastalığı demans hastalığının bir alt koludur. Kişilerin alzheimer hastalığı ilerlediği takdirde demans olabilirler. Fakat ilk olarak demans hastalığı olan kişi daha sonradan alzheimer hastası olması pek mümkün değildir. Demans ilk olarak unutkanlık ile başlar ve sinsice insan vücuduna etkilerini başlatır. Alzheimer demansa göre daha masum ve hafif belirtileri olan bir hastalıktır. Bu nedenler bu iki hastalığı birbirine karıştırmak çok doğru değildir. Demans ve Alzheimer belirtilerini birbirinden ayırmak oldukça önemlidir.

Demans Testi

Demans testi, uzman kişilerce yapılır ve sonuçlarına bakılarak tanısı koyulur. Demans türleri arasından hangisinin olduğuna da yine doktor karar vermektedir. Demansın kaçıncı aşamasında olduğunun anlaşılması sonucunda ise demans tedavisi başlamaktadır. Doktorun verdiği ilaçlar zamanında kullanılmalı ve vakitleri atlanmamalıdır. Demans belirtisi ile teste giren kişilerin demans çıkmama olasılığı da bulunmaktadır fakat bu çok düşük bir ihtimaldir. Belirtiler gözlemlendiğinde geç kalmadan testleri uygulamak hasta için en iyisi olacaktır. Hastanın yanında olduğunuzu, onu sevdiğinizi hissettirmelisiniz. Moral bu hastalar için tedavi süresinde oldukça önemli bir etkendir. Hastalığın başında demans ve alzheimer karıştırılsa da testler sonucunda bunu öğrenmek oldukça kolaydır.

Sitikolin ve Omega 3(DHA) içeriğine sahip Cerebramax® hakkında bilgi almak için www.cerebramax.com.tr adresini ziyaret ediniz.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir