Demans hastalığı bireyin zihinsel yeteneklerini kaybetmesi ve bu özelliklerin zayıflaması hali ile ortaya çıkan bir problemdir. Demansın en sık ortaya çıkma nedeni alzheimer hastalığıdır. Alzheimer beyni zayıflattığı için demans hastalığına yol açar ve 200’den farklı hastalık demans hastalıklarının nedeni olarak gösterilmektedir. Demans hastalığı ne demek? sorusuna verilebilecek pek çok cevap arasında beyin probleminin işlevsel ve düşünsel olarak zayıflamasına neden olması halidir.
Demans diğer adıyla bunama kişinin kabiliyetlerini kısmen azaltan ve bilişsel davranış bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olan bir unsurdur. Yaşa, sosyal konuma bağlı olan bu problem özellikle mesleki ve sosyal alanda kayıplara yol açmaktadır ve ilerleyici bir problemdir. Demans hastalığı ne demek ve nasıl belli olur şeklindeki araştırmalarınız için en belirgin özelliğinin unutkanlık olduğunu söyleyebilmek mümkün. Demans hastalarının pek çoğu psiko-sosyal açıdan travmatik durumlar ile karşı karşıya kalırlar ve büyük kayıplar yaşarlar. Bazı ilaçların uzun süre kullanılması demans hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Hekim önerisi ile kullanılan bazı ilaçlar da demans hastalığını engellemekte ya da oluşmasını geciktirmektedir.
Beyin hücrelerinde yenilenme ve iyileşme sağlayan ilaçların etkisi ile alzheimer başta olmak üzere demans hastalıklarının pek çoğu kontrol altına alınabilmektedir. Ancak hastalığın ilerleyişini ve semptomları bir miktar durdurulmuş olsa da hastalığın ilerleyişi yaşa bağlı olarak devam eder. Demans hastalıkları ile ilgili kesin olarak tedavi yöntemi uygulamamakla birlikte beyin hücrelerini geliştiren ve sinir hücrelerinin güçlenmesinde etkili olan ilaçlar ya da takviye gıdalar önemli bir tedavi unsurudur.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın