Alzheimer hastalığı ülkemizde ve dünyada yetişkin bireylerde en çok karşılaşılan hafıza problemlerinden bir tanesi olarak görülmektedir. Alzheimer hastalığı nasıl oluşur ve nasıl tedavi edilir? Yazımızın içeriğinde bu bilgileri sizlere sağlamaya çalışacağız.
Türkiye’de 600.000 kadar Alzheimer hastası bulunmaktadır. Alzheimer hastalığı beyin hücrelerinin ölmesi veya fonksiyon bozukluğu ortaya çıkması ile birlikte ortaya çıkar. Unutkanlık konuşma güçlüğü gibi belirtilere sebep olur ve Alzheimer tedavisi ciddi önem taşımasına rağmen %100 tedavi edilebilen bir problem değildir.
Türkiye’de bir milyon kişiden daha fazla demans hastası bulunmaktadır. Demans hastalıklarının 600.000 kadarını alzheimer hastalığı oluşturmaktadır. Bunun akabinde vasküler demans problemleri ve Parkinson hastalığı takip etmektedir. Az etkilenen kişi sayısı ile ülkemizde oldukça çarpıcıdır.
Alzheimer Nedenleri?
Alzheimer hastalığı nasıl oluşur pek çok kişi ve hasta yakını bu konuda bilgi almaya çalışıyor. Bu hastalığın oluşmasında net bir faktör bulunmamasına rağmen yapılan araştırmalar sonucu bazı etkenlerin hastalığı tetiklediği bilinmektedir. Genellikle 65 yaş ve üzeri kişilerde bu demans hastalığı ortaya çıkmaktadır. Ailede hastalık geçmişi incelendiğinde Alzheimer olan bireyler bulunuyorsa bu kişiyle kan bağı olan diğer kişilerde de hastalığın görülme ihtimalinin yüksek olduğu bilinmektedir. Yani genetik faktörler hastalığın oluşmasında etken olarak biliniyor. Pek çok sağlık problemine neden olan alkol, sigara tüketimi gibi olumsuz etkenlerin alzheimer hastalığına neden olabileceği düşünülmektedir. Beyin hücrelerinin ölmesine neden olan faktörler arasında radyasyonun da etkisi olabileceği düşünülüyor.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın