Alzheimer hastalığında genetik faktörler yani aile hikayesi en önemli risk etkeni olarak görülmektedir. Ailenin farklı bireylerinde bu hastalığın görülmesi hastalığın 1. derece yakınlarında oluşması olasılığını yükseltiyor. Alzheimer hastalığına yakalanan bir bireyin kardeşinde de muhtemel olarak bu hastalık diğer hastalıklara göre iki kat daha fazla ortaya çıkabilmektedir. Ancak tüm hastalar baz alındığında genetik geçiş oranının yüzde bir olduğu ortaya çıkıyor. Yani yüz Alzheimer hastasının bir tanesi genetik geçişli olarak tespit ediliyor.
Alzheimer hastalığı genetik midir? bu konuda pek çok kişi bilgi almak istiyor. Genetik geçişli alzheimer hastalığı daha erken yaşlarda ortaya çıkarken ileri yaşta ortaya çıkan alzheimer faktörleri genetik geçişli değildir. Alzheimer hastalığı genetik midir ve hastalığın seyri nasıl devam eder bu konuda yazımızın içeriğinden bilgi alabilirsiniz.
Alzheimer hastalığı 60 yaştan sonra görülen bir hastalıktır. 60 yaştan önce görülen tüm vakalar erken başlangıçlı olarak kabul edilir ve 30 yaşında bu hastalığa yakalanan grupta 55 yaşında ilk kez belirtilerini gösterenler de aynı grupta yer alır. Aynı tedavi yöntemi kullanılır. Bu hastalığa üç genin neden olabileceği belirtiliyor. Bu genlerin biri veya birkaçı eksik olduğunda genetik mutasyon ortaya çıkar ve hastalığında bu genlerde oluşan mutasyon nedeniyle erken yaşlarda ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Alzheimer hastalığına 60 yaşından sonra yakalananlar arasında genetik faktörlerin etkisi ile hastalıkla tanışan bireylerde var.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın