Alzheimer hastalığı genetik mi sorusu ailesinde Alzheimer hastalığı bulunan herkesin merak ettiği bir sorudur. Bu sorunun cevabı kişiler için büyük bir önem taşımaktadır. Bu sorunun cevabı belirli testler yapılarak anlaşılabiliyor. Fakat kimse yıllar sonra yakalanacağı bir hastalığı öğrenmek istemez. Bu kişinin hayattan zevk almamasına ve hayattan vazgeçmesine yol açabilir. Yaşlılığınızda yakalanacağınız bir hastalık için şimdiki hayatınızdan vazgeçebilirsiniz. Yakınlarında Alzheimer olan her insanın Alzheimer olacağı da kesin olarak söylenemez. Yani bu hastalık genetik yoluyla geçer fakat her genetiğinde bu hastalık olan Alzheimer olmaz. Şimdiden endişeye ve kaygıya kapılmanın bir manası yoktur.
Demans Genetik Mi?
Alzheimer genetik mi sorusundan sonra Alzheimerin benzeri olan demans hastalığının da genetik olup olmadığı merak edilmektedir. Alzheimer belirtileri ile başlayan bu hastalık Alzheimer’dan daha tehlikeli ve ölümcüldür. Demans hastalığının genetik olarak bir bağlantısı bulunamamıştır fakat Alzheimer ilerlemesi durumunda demans hastalığı oluşabileceği için bazı durumlarda genetik sayılabilmektedir. Genetiğinde demans bulunan insanların Alzheimer olma olasılığı ise oldukça yüksektir. Yani bu hastalıkların genetik geçiciliği yüksektir. Bu hastalıklar kan bağınız olan birinde bulunuyorsa ve belirtileri başladıysa hemen vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmalısınız. İlaçlar ile hastalığa yakalanma süreniz ertelenecektir. Tedavisi henüz bulunamasa da sizlerin yaşam kalitesini yükseltecek ve kendi işinizi kendiniz görmenizi sağlayacaktır.
Alzheimer Hastalığı Evreleri
Her hastalıkta olduğu gibi Alzheimer hastalığı da evreler halinde ilerler. Farklı makalelerde farklı evreler halinde ele alınsa da hastalığın başlangıcı bellidir. Üç aşamalı Alzheimer gelişimini inceleyeceğiz. Alzheimer erken dönem, orta dönem, ileri evre olmak üzere üç evre şeklinde ilerler.
Birinci evre- Erken Dönem; Unutkanlık ile başlayan bu evre genellikle kişiler tarafından pek umursanmaz. Unutmaların yaşlılıktan dolayı olduğu düşünülür ve bu yüzden hep göz ardı edilir. Bununla birlikte yeni şeyler öğrenmekte zorlanılır ve yavaş yavaş sosyal iletişimi azalır.
İkinci evre- Orta Dönem; Yer, mekan, zaman algısı bozulur ve yakın tarihi genellikle bozulur.
Üçüncü evre- İleri Dönem; Beyin artık kayıt yapamaz hale gelir ve birine muhtaç halde yaşar.
Tek yetkili online satış sitesi www.farmaturk.net üzerinden vereceğiniz siparişlerinizde ücretsiz kargo.
Bir cevap yazın